HTML

A blogról

A blog elsősorban a gyerekeknek készül, hogy nagy korukban olvashassák mennyi örömet szereztek nekünk, másodsorban a rokonságnak, hogy ők se maradjanak le a legfontosabb pillanatokról.

Képajánló

Legfrissebb videók

Vélemények, észrevételek

  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Nórikának a bölcsiben üzenjük, hogy mi is figyelünk ám!:-)) Em... (2012.03.30. 12:51) Botond két éves lett
  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Sok puszit küldünk: Emma, Eszter, Dávid (2011.04.03. 20:29) Az első születésnap!!!
  • rbea: Gyerekek,tudom,h ez nagy dolog,de mégsem egy cirkuszi mutatványos szegény Bobek,h agyon tapsikoljá... (2010.10.22. 12:52) Újabb meglepetések
  • FNora: @NapcsiAndi: Ha én ezt tudom! :o) Sebaj, jövőre is megyünk, majd akkor élünk a lehetőséggel. Köszi... (2010.05.30. 13:01) Botond két hónapos lett
  • vidrapeter: Sziasztok! A bukás nálunk is ugyanígy meg volt Panni esetében. A szilárd ételek megkezdésével pedi... (2010.05.25. 20:46) Újabb vizsgálatok...

Bibíííí

2012.03.08. 21:14 :: FNora

A félreértések elkerülése végett gyorsan tisztázzuk: a bibíííí nem sérülést jelent, az a bibi, a bibííí kérem szépen a bili. Nagy barátunk lett mostanában ugyanis. Apuci kitalálta pár hete, hogy altatáskor ne fektessük rögtön az ágyba a gyereket, így hát bábozunk. Bábozás után mesét olvasunk, mese után ének következik. A bábozás a bilin ülve történik. A bilin ülve pedig szinte minden esetben pisi történik, sőőőőőt, már kaki is történt többször! Olyan ügyes nagy fiunk van! Arról nem beszélve, hogy az altatás így már sokkal egyszerűbb, ugyanis az ének után /apa nem énekel :) / Botika kap jó éjt puszit, simogatást, megkapja a kezébe a harmadik cumit (mert kettő már nem elég az alváshoz) és az aktuális aneszteziológus kijöhet a szobából, anélkül, hogy meg kellene várni, míg Bobóka elalszik. És ha nincs semmi baja, úgy értem, például nem beteg, mint az elmúlt héten volt, akkor általában reggel fél hatig alszik a saját ágyában, akkor átjön közénk és ott még alszik fél hétig. Míg beteg volt, 11 körül érkezett, hááát, nem voltak túl kényelmes éjszakák! :)

A tápszerről már teljesen leszokott, kizárólag tejet iszik reggelire és vacsira. Nagyon édes, ha nem issza meg mindet, akkor szól, hogy a maradékot adjuk a Cicaúrnak! (Bár Bocikánk lány, de valahogy Cicaúr lett).


Beszéddel nagyon jól állunk, Botika elkezdett mondatokat alkotni: Apucíí, oda csűűű = Apuci oda ülj le! Dodó intaaa = Botond hintázik, és hasonlóak. Nagyon könnyű vele, mindent meg lehet beszélni, nem állítom, hogy nincsenek hisztik, de többnyire beszélgetéssel orvosolható. Méreteit tekintve fizikailag is nagyon nagy fiú, kb. 13 kg és 93 cm.

 

Legújabb szenvedélye a gyurmázás és a nyomdázás. Nagyon szereti mindkettőt, bár újabban az általam készített gyurmafigurákat egy másodperc után szétszedi. :) Próbáltunk festeni is, de az úgy néz ki, korai volt, az ecset által bejárt víz-festék-papír útvonalat egyelőre nem érti.

 

Házimunkában igazán nagy segítség: a porszívó bekapcsolása, mosógép elindítása, konyha felmosása, főzésnél étel keverése, fűszer beleszórása, sütésnél a deszka lisztezése mind-mind Botond feladata! Porszívózni annyira szeret, hogy ha véletlenül elfelejtem leporszívózni a kanapét, akkor hihetetlen felháborodva jelzi, hogy kapcsoljam vissza, mert az kimaradt. Viszont ha épp nincs kedve segíteni, nagyon szépen leül mesét nézni, míg én dolgozom. Legmenőbb még mindig a Kisvakond, utána Postás Pat következik. De szereti nagyon Bogyót és Babócát meg Bob mestert. Ezek a délelőtti mesék. Este is nézhet, amíg a fürdővíz és a tej készül: Lapka malac, Bindi (Pingvin) és Bundánbon (Bing és Bong) a program.

 

Közben mi szülők nagyban készülünk a második születésnapjára, ami 23-án lesz, illetve a bölcsire, ami pedig áprilistól. Ígérem, előbb-utóbb ezekről is születnek beszámolók!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krischiboti.blog.hu/api/trackback/id/tr254298577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása