HTML

A blogról

A blog elsősorban a gyerekeknek készül, hogy nagy korukban olvashassák mennyi örömet szereztek nekünk, másodsorban a rokonságnak, hogy ők se maradjanak le a legfontosabb pillanatokról.

Képajánló

Legfrissebb videók

Vélemények, észrevételek

  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Nórikának a bölcsiben üzenjük, hogy mi is figyelünk ám!:-)) Em... (2012.03.30. 12:51) Botond két éves lett
  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Sok puszit küldünk: Emma, Eszter, Dávid (2011.04.03. 20:29) Az első születésnap!!!
  • rbea: Gyerekek,tudom,h ez nagy dolog,de mégsem egy cirkuszi mutatványos szegény Bobek,h agyon tapsikoljá... (2010.10.22. 12:52) Újabb meglepetések
  • FNora: @NapcsiAndi: Ha én ezt tudom! :o) Sebaj, jövőre is megyünk, majd akkor élünk a lehetőséggel. Köszi... (2010.05.30. 13:01) Botond két hónapos lett
  • vidrapeter: Sziasztok! A bukás nálunk is ugyanígy meg volt Panni esetében. A szilárd ételek megkezdésével pedi... (2010.05.25. 20:46) Újabb vizsgálatok...

A Barátom, Lohanna, az Egycopfos Béla és persze Anton

2020.06.19. 11:23 :: FNora

Rejtélyes cím, igaz? Máris megmagyarázom:

Októberben ugye végre beköltözhettünk a házunkba, ami egy lakóparkban épült. A tél viszonylag csendesen telt, néha-néha kisétáltunk, láttuk, hogy lakik itt néhány gyerek, de még nem volt alkalom ismerkedni. Aztán jött a karantén, vele együtt a jó idő, így egyre többször mentünk le az utcába mi is és barátkoztunk össze az itt lakókkal. Mindhárom gyerekünknek van kortársa, Botinak egy egész sereg. Amikor először találkozott velük, valamilyen okból kifolyólag nem akarta megmondani a nevét, ezért elkeresztelték Antonnak, ami rá is ragadt. Némelyik szülő csak hetekkel később értesült róla, hogy a valódi neve Botond, de a gyerekek néha még mindig Antonnak hívják. Boti nagyon sokat van velük, gyakorlatilag állandóan. Bicikliznek, fára másznak, filmet forgatnak, igazi gyerekkoruk van, bár azért szerintem a telefonozásra is szakítanak időt, míg együtt vannak. És fiúk-lányok vegyesen játszanak együtt, itt nincs az az ellenségeskedés a nemek közt, mint az iskolában.

Léla nagy barátnője Juli lett, aki pont egy évvel idősebb Lélánál. Amíg nem tudták megjegyezni egymás nevét, addig Juli otthon egycopfosként emlegette Lélát, Léla pedig A barátomként Julit. Naponta négyszázszor hangzott el a kérdés: Anya, lemegyünk A barátomhoz az utcára? Ez persze még ma is elhangzik, de már Julinak hívja. A másik barátnő Johanna lett, de Léla Lohannának hívja, aki pedig Bélának szólítja Lélát. Nagyon helyesek a kislányok együtt, kézen fogva sétálnak, találkozáskor megölelik egymást, két percenként megsértődik valamelyik királylány, de aztán gyorsan ki is békülnek. 

Huba kortársa Albika, bár ők egyelőre nem sokat játszanak együtt. Huba nem egy vegyülős típus, neki egyelőre Léla a játszótárs, szalad is szegénykém a lányok után. Általában neki a boszorkányszerep jut a közös játékban, a lányok sikítva futnak előle, ő meg élvezi, hogy játszanak vele. De azért a kicsik is szoktak bringázni, Léla megtanult pedálos biciklivel menni, Huba pedig a futóbringával. Hubi sokkal később vette rá magát, hogy lecserélje a motort futóbringára, mint a két nagyobb, ellenben nagyon gyorsan alatt lett vele olyan vagány, hogy néha megállítja a szívem egy pillanatra.

A kisebbek természetesen a szülőkkel vannak kint az utcán délutánonként, így mi is nagyon kellemes ismeretségeket kötöttünk. Nagyon kedves mindenki, nekünk is élvezetes vigyázni a gyerekekre, mert közben jókat tudunk beszélgetni. Mivel a karantén idejére esett a gyereknap és semmiféle rendezvény nem volt, Johannáéknál tartottunk lakóparki gyereknapot. Ettünk, ittunk, beszélgettünk, egész estig maradtunk, mindenki jól érezte magát. 

Nem látom a jövőt, de látom a gyerekeket együtt. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ha nem is életre szóló barátságok születnek itt (bár szerintem de), maradandó élményeket okoz nekik ez a társaság. Nagyon szerencsések vagyunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krischiboti.blog.hu/api/trackback/id/tr2715902652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása