HTML

A blogról

A blog elsősorban a gyerekeknek készül, hogy nagy korukban olvashassák mennyi örömet szereztek nekünk, másodsorban a rokonságnak, hogy ők se maradjanak le a legfontosabb pillanatokról.

Képajánló

Legfrissebb videók

Vélemények, észrevételek

  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Nórikának a bölcsiben üzenjük, hogy mi is figyelünk ám!:-)) Em... (2012.03.30. 12:51) Botond két éves lett
  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Sok puszit küldünk: Emma, Eszter, Dávid (2011.04.03. 20:29) Az első születésnap!!!
  • rbea: Gyerekek,tudom,h ez nagy dolog,de mégsem egy cirkuszi mutatványos szegény Bobek,h agyon tapsikoljá... (2010.10.22. 12:52) Újabb meglepetések
  • FNora: @NapcsiAndi: Ha én ezt tudom! :o) Sebaj, jövőre is megyünk, majd akkor élünk a lehetőséggel. Köszi... (2010.05.30. 13:01) Botond két hónapos lett
  • vidrapeter: Sziasztok! A bukás nálunk is ugyanígy meg volt Panni esetében. A szilárd ételek megkezdésével pedi... (2010.05.25. 20:46) Újabb vizsgálatok...

Az első születésnap!!!

2011.03.27. 21:47 :: FNora

Bizony, kedves hitetlenkedők (velünk az élen), Botond egy éves lett! Egyszerűen csak ámulunk és bámulunk, hogy elrepült ez az egy év. Valóban más időszámítás kezdődik, amint az embernek gyereke lesz.

Ezt megünneplendő, kedden meglátogattuk a doktor bácsit. Boti kicsit álmos volt, mert fel kellett ébresztenem, hogy időben odaérjünk, ezért eleinte nézelődve tűrte a helyzetet. Aztán amikor ráültettük a mérlegre és senki nem nyúlt hozzá, akkor elkezdett sírni, mindaddig, míg a doki be nem fejezte a "macerálást" és fel nem vettem. Bobek kereken 11 kg-t nyom, nagyon szép a kukija (hehe) és a doktor úr még mindig tökéletesen meg van vele elégedve! Na de ki nincs?

Másnap, szerdán volt az igazi születésnap. Közzé is tettem a facebookon, ahol nagyon sok hozzászólás és like érkezett, amit ezúton is köszönünk! Reggel mondtam is Botinak, hogy ma mindent szabad, azt hiszem, kár volt. Délután elindultunk sétálni. Mire beértünk a városba, már majdnem aludt, de a babakocsiba való áthelyezésnél életre kelt. Olyannyira, hogy a Hősök terétől indultunk, a Széchenyi téren már sírt, az Erzsébet parknál üvöltött, gondoltam, forduljunk vissza, üvölteni otthon is tud. A visszafelé vezető úton még mindig ordított, egészen a körforgalomig, és ott, ahol már láttam az autót, elájult. Azt hittem, megbolondulok, a kocsi túl közel, a város túl messze.....Mindegy, visszasétáltam vele, bár ekkor már eléggé lógott a nyelvem, majd bementünk egy bababoltba és amíg én válogattam, ő édesen aludt. Aztán mikor kinyitotta a szemét, pont ott folytatta, ahol abbahagyta. A délután további részében sem volt olyan vidám, mint szokott. Azért este megkapta a mecsijeit, amit a szülinapjára szántunk.

A tőlünk kapott másik ajándékot csütörtökön ért rá felszerelni Apa, ugyanis az egy hinta volt! Szereti! Mikor először beleraktuk és Apa hintáztatta, Boti mondta is, hogy hííííííííííííííííííí.....!!! Persze ezt is akkor egyszer hallottuk! :)

Csütörtökön és pénteken is kimozdultunk, imádom a tavaszt! Ráadásul pénteken egész nap hihetetlen jó kedve volt és nagyon jó baba volt. A délutáni séta alkalmával minden gond nélkül elaludt, és amíg  szuszókált, én kávéztam a korzó teraszán a tavaszi napsütésben.

Szombat délután Gabi elvitte Botit, hogy mi tudjunk készülni a vasárnapi szülinapi bulira. Nagy segítség volt, mert Apa szilvatortája nem volt túl egyszerű, de annál finomabb lett. Este hétkor hozták csak haza Botondot, de mi még altatás után is dolgoztunk. Másnap mindenki gyülekezett a Várfok utcában, még Fagyiék is hazajöttek Miskolcról. Tőlük Boti egy nagy dömpert kapott meg egy pólót The Doors felirattal, nagyon komoly! Gabiéktól kapott mesekönyvet, felfújható csörgő-zörgő játékot, illetve a nagy családi közös ajándék egy bicikli (vagy tricilki?) volt.

A képek tanúsága szerint, nagyon tetszik neki. Megyünk is majd sokat bringázni! Boti nagyon sokat játszott egész nap, főleg Petivel és Fridával. Estére jól el is fáradt, de mi is. Viszont sikeres volt a hamburger, a tortilla tekercs és a torta is! Apa nagyon ügyes!

Elég sűrű hét volt, de élvezetes. Nagyon büszkék és boldogok vagyunk azért, amiért Botond maga is boldog, kiegyensúlyozott, okos, egészséges egy éves nagyfiú!!!!

Olyannyira nagy fiú, hogy egyre többször kóstol bele a mi ételeinkbe, ezért kapott is pici, általa biztonsággal fogyasztható, és büntetlenül széttrancsírozható saját tortát. Érdekes, hogy egyébként mindent egyből a szájába vesz, de a tortát inkább csak gyúrta, amíg el nem kezdtük kanállal etetni. Mindenesetre tetszett neki! 

Ja! Van új szokása, ami nekünk, szülőknek csuda boldogság. Ő ugye többnyire kézben elalvós baba, de újabban, mikor vacsora után átviszem a hálóba, fekvő helyzetből még egyszer felkéredzkedik, hogy a vállamra tudja hajtani a fejét, de aztán egy pillanat múlva már mutogat is a kiságyra. Beteszem és ott is hagyhatom, gyönyörűen elalszik egyedül! Remélem, ez hamarosan bekövetkezik a napközbeni alvásnál is, de egyelőre akkor még igényli a dédelgetést.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://krischiboti.blog.hu/api/trackback/id/tr892776948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fodoreszter 2011.04.03. 20:29:33

Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Sok puszit küldünk: Emma, Eszter, Dávid
süti beállítások módosítása