HTML

A blogról

A blog elsősorban a gyerekeknek készül, hogy nagy korukban olvashassák mennyi örömet szereztek nekünk, másodsorban a rokonságnak, hogy ők se maradjanak le a legfontosabb pillanatokról.

Képajánló

Legfrissebb videók

Vélemények, észrevételek

  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Nórikának a bölcsiben üzenjük, hogy mi is figyelünk ám!:-)) Em... (2012.03.30. 12:51) Botond két éves lett
  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Sok puszit küldünk: Emma, Eszter, Dávid (2011.04.03. 20:29) Az első születésnap!!!
  • rbea: Gyerekek,tudom,h ez nagy dolog,de mégsem egy cirkuszi mutatványos szegény Bobek,h agyon tapsikoljá... (2010.10.22. 12:52) Újabb meglepetések
  • FNora: @NapcsiAndi: Ha én ezt tudom! :o) Sebaj, jövőre is megyünk, majd akkor élünk a lehetőséggel. Köszi... (2010.05.30. 13:01) Botond két hónapos lett
  • vidrapeter: Sziasztok! A bukás nálunk is ugyanígy meg volt Panni esetében. A szilárd ételek megkezdésével pedi... (2010.05.25. 20:46) Újabb vizsgálatok...

Botond két éves lett

2012.03.26. 23:04 :: krischilaco

Bizony, bizony, a mi csodálatos gyerkőcünk 23-án két éves lett. Ezen okból kifolyólag jártunk a védőnőnél és a gyerekdokinál. Boti mindenhol angyal módjára viselkedett, a védőnőnél például felszólítás nélkül elpakolta a játékokat, mikor szóltam, hogy indulunk! Csak úgy, magától! Ámult is a védőnő, milyen rendes gyerek! A dokinál is minden rendben volt, Boti nem hogy nem sírt, mikor meghallgatta Őt a doki (azt nem nagyon szereti), hanem még mosolygott is közben. Jelenleg 14 kg-ot nyom és 94 cm magas, szóval jóval nagyobb, mint a kortársai.

Botika mindig jó baba volt, ezen nincs mit csodálkozni, azon sokkal inkább, hogy az elmúlt egy hétben elég furán kezdett viselkedni. Például őrületes módon tud hisztizni a legkülönbözőbb dolgokért: nem mindegy hova ülünk, ki ad vizet, ki kapcsolja be a mesét, stb. Mi meg csak állunk és nézünk és nem annyira értjük, hová lett a mi okos, szófogadó Tündérgyerekünk, akivel mindent meg lehet beszélni. Arra jutottunk, nem lehet más oka, minthogy Boti titokban olvassa az Ikrek blogját és megtetszett neki, ahogy Barni is próbálja kifejezésre juttatni akaratát! :)


A szülinapja előtti napon Krischi mama vigyázott Botira, míg én bevásároltam a bölcsire. Délután nagy lendülettel mentem érte, ámde mindhiába, ugyanis közölte, hogy nem jön velem haza: "Dodóó neeem"! Így hát hazajöttem nélküle, nagyon szomorúan, mert szertettem volna, ha a szülinapján velünk ébred, de legalább volt idő kitakarítani és felfújni sok-sok-sok lufit és feldíszíteni vele a nappalit! Apuci még az ajándék futóbiciklit is „fellufizta”! Reggel, amint tudtam, futottam Bobekért és jöttünk haza.

A lufik nagyon tetszettek neki, a biciklivel természetesen megvártuk Apucit, míg hazaért munkából. Nagyon édesen reagált Bobika a bringára. Egyrészt bisssónak hívja, másrészt kicsit magas neki és nehezen találja egyelőre az egyensúlyt és édesen kiabál: eeesik, sesíííí, azaz leesek, segíts!! Nagyon cuki!

Délután kijött az összes Mama és Papa, valamint Peti és Isti is! Botond olyan boldog volt, hogy ennyien itt voltunk, ráadásul az Ő bódodóóó szülinapja miatt! Nagyon fel volt dobva, öröm volt nézni, milyen vidám. Ami az ajándékokat illeti, volt autószimulátor, bukósisak a bisssóhoz, mesekönyvek és Petitől Postás Pat figura, aki azóta elengedhetetlen kelléke az esti bábozásnak.

Másnap az állatkertbe mentünk, illetve előtte még egy VW szalonba, ahol csomó Dudu volt kiállítva és hát egy VW up! Halálosan beleszerettem, pont egy ilyen városi kisautó kellene nekem! (A bankszámlaszámomat megosztom a facebookon, oda várom az adományokat! Hehe!)

Az állatkert megint nagyon tetszett Botinak. Vásároltunk almát és répát és Bobika megetetett két elefántot és még az ormányukat is megsimogatta. Igazából minden állat tetszett neki, de legjobban a víz alatt úszó fóka, az egerek, a halak, a különböző gyíkok, varánuszok, és a mérges pókok (!!!!!) hozták lázba. Meg is tanulta Apukájától a jézsuso szót, amit előszeretettel hajtogat, mikor elmeséli, hogy Jézusom! mekkora pókot látott! :)

indafoto.hu/krischilaco/a_25_honap

Egész nap nem aludt, estére jól elfáradt. Olyannyira, hogy nem is volt hajlandó elaludni, így hát kihoztuk a nappaliba a kanapéra, ahol is fekve, tulajdonképp félig alva nézte a Csillag születik-et. Aztán Apuci egyszer csak elkapcsolt, mert kezdődött a F1 ismétlése. Botika azonnal ülőpozícióba vágta magát és kinyílt csipákkal nézte az autókat! :) Tiszta apja!!! Aztán szerencsére a monoton zaj elaltatta.

Hétfőn elkezdtük a bölcsit. Botond a Pillangó csoport jeles tagja és perec lett a jele. Egyelőre csak egy órát voltunk, igazából neki olyan volt, mintha játszótéren lettünk volna, mert némi adminisztráció után azonnal mentünk az udvarra. Amíg Anyuci Gabi nénivel papírozott, Éva néni bemutatta Botit a többi gyereknek. Egyszer csak egy Nórika nevű kislány odasúgta Éva néninek: Olyan szép szeme van Botinak!!! Öt perce voltunk ott, de máris romantikáznak! :) Az indulás egyébként nem volt zökkenőmentes, Boti reggel is hisztizett nagyon, remélem, ebből nem lesz rendszer, mert az nagyon rossz lenne neki is, nekem is. De persze nem lesz így, minden jól fog menni, mert BotiBaba egy édes, okos, jó fiú, csak valószínűleg érzi a változást! Mindenesetre hajrá Boti!!!! :)
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://krischiboti.blog.hu/api/trackback/id/tr134342367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fodoreszter 2012.03.30. 12:51:34

Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Nórikának a bölcsiben üzenjük, hogy mi is figyelünk ám!:-))
Emma, Eszter, Dávid
süti beállítások módosítása