HTML

A blogról

A blog elsősorban a gyerekeknek készül, hogy nagy korukban olvashassák mennyi örömet szereztek nekünk, másodsorban a rokonságnak, hogy ők se maradjanak le a legfontosabb pillanatokról.

Képajánló

Legfrissebb videók

Vélemények, észrevételek

  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Nórikának a bölcsiben üzenjük, hogy mi is figyelünk ám!:-)) Em... (2012.03.30. 12:51) Botond két éves lett
  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Sok puszit küldünk: Emma, Eszter, Dávid (2011.04.03. 20:29) Az első születésnap!!!
  • rbea: Gyerekek,tudom,h ez nagy dolog,de mégsem egy cirkuszi mutatványos szegény Bobek,h agyon tapsikoljá... (2010.10.22. 12:52) Újabb meglepetések
  • FNora: @NapcsiAndi: Ha én ezt tudom! :o) Sebaj, jövőre is megyünk, majd akkor élünk a lehetőséggel. Köszi... (2010.05.30. 13:01) Botond két hónapos lett
  • vidrapeter: Sziasztok! A bukás nálunk is ugyanígy meg volt Panni esetében. A szilárd ételek megkezdésével pedi... (2010.05.25. 20:46) Újabb vizsgálatok...

Az első látogatók

2010.03.30. 16:43 :: krischilaco

A vasárnapunk nagyon nyugodt volt. Ahogy kell, három óránként keltünk fel enni, etetések közben pedig szépen aludtunk. Az egyetlen baki az egyik tisztába tételnél történt. Már korábban írtam, hogy ez nekem még nem annyira megy. Na, ezt Botond is így gondolhatja, mert jól keresztbe tett nekem! Nem akarom részletezni, a lényeg, hogy le kellett fürödnöm. :)

Délután megérkeztek a nagyszülők is, akik először fogták kezükben az újdonsült unokát.

 

 

Az este már kevésbé ment gördülékenyen. Botond elég nyűgös volt, valószínűleg a hasa fájt. Fürdetéskor igen melegnek is tűnt, ezért elterveztük, hogy megmérjük a lázát. A baj csak az volt, hogy nem mutatták meg a kórházban hogy kell. Azért csak összejött, de mivel nem voltunk biztosak magunkban, a 'normálisnak' mért hőmérsékletben sem bíztunk. Szerencsére másnap jött a doktor bácsi, aki ezt is megmutatta nekünk. (Igazából mindent jól csináltunk, így megnyugodtunk.) Egyébként nagyon hasznos volt a látogatása, sok mindent tisztázott. Pl. kiderült, hogy a köldökét nem tisztítottuk elég alaposan. Amit nem értettünk, hogy ez a körházban miért nem tűnt fel senkinek?!

A doktor bácsi is megerősítette, amit egyébként tudtunk: Botond még eléggé be van sárgulva. Az előírt gyógymód: sok folyadék (anyatej) és sok fény, természetesen egyelőre csak ablakon keresztül. Újdonság viszont, hogy viszonylag kötött a csípője. Azt is tudjuk, hogy ez még nem jelent semmit, majd sokat fektetjük hasra, és tornáztatjuk az segít, 6 hetesen meg úgyis kell menni szűrővizsgálatra.

Délután egyébként megint nyűglődtünk. Délután egy órától nem igen tudott aludni a baba, illetve ha igen, akkor is csak keveset és csak kézben. Megint a hasa. Estére felkutattunk egy babamasszázs-os könyvet, és a hasmasszázs oldalakat fellapozva jól kiképeztük magunkat. Nem egyszerű egy fél tenyérnyi területet masszírozni, de próbálkoztunk. Lehet, hogy sikeresen, mert az esténk megint jól alakult. Kétszer etetett Nóra, közben pedig mindenki aludt a saját ágyában! :)

Másnap ismét látogatónk érkezett, a védőnő személyében. Hozott egy mérleget is, és kiderült hogy péntek óta 10 dkg-ot híztunk. Ez nagyon jó hír, mert őszintén szólva aggódtunk, hogy vajon eszik-e eleget, és hízik-e. Megnyugodhatunk, egy hét alatt kell minimum ennyit hízniuk, és ahhoz nekünk még van 3 napunk!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://krischiboti.blog.hu/api/trackback/id/tr311881229

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újra babamasszázs 2010.03.30. 17:35:03

A gyakorló szülők bizony sokszor tanácstalanok, mikor pár napos babájuk vigasztalhatatlanul sír. Az tájékozottabb szülő -legtöbbször sikerrel- a masszázzsal (is) próbálkozik ilyenkor, hiszen ma már nemigen lehet úgy valaki városi várandós, hogy babamas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása