HTML

A blogról

A blog elsősorban a gyerekeknek készül, hogy nagy korukban olvashassák mennyi örömet szereztek nekünk, másodsorban a rokonságnak, hogy ők se maradjanak le a legfontosabb pillanatokról.

Képajánló

Legfrissebb videók

Vélemények, észrevételek

  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Nórikának a bölcsiben üzenjük, hogy mi is figyelünk ám!:-)) Em... (2012.03.30. 12:51) Botond két éves lett
  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Sok puszit küldünk: Emma, Eszter, Dávid (2011.04.03. 20:29) Az első születésnap!!!
  • rbea: Gyerekek,tudom,h ez nagy dolog,de mégsem egy cirkuszi mutatványos szegény Bobek,h agyon tapsikoljá... (2010.10.22. 12:52) Újabb meglepetések
  • FNora: @NapcsiAndi: Ha én ezt tudom! :o) Sebaj, jövőre is megyünk, majd akkor élünk a lehetőséggel. Köszi... (2010.05.30. 13:01) Botond két hónapos lett
  • vidrapeter: Sziasztok! A bukás nálunk is ugyanígy meg volt Panni esetében. A szilárd ételek megkezdésével pedi... (2010.05.25. 20:46) Újabb vizsgálatok...

Botond - magyar szótár II.

2011.08.02. 21:56 :: krischilaco

Érdekes látni, azaz hallani, hogy halad Boti a nyelvtanulással. Egyértelműen halad ugyanis, de ennek ellenére nagyon nehéz összerakni a szótár folytatását. Egyrészt az egyik nyelvkönyve a halandzsa címet viseli. Ez abban segít neki, hogy a szűkös szókincs ellenére tudja gyakorolni a mondatalkotást. Például ma is, amikor István hazajött: a lépcső tetejéről hosszasan mesélt neki. Nem tudom, talán arról, hogy mi minden történt, amíg nem volt itthon. Ilyenkor édesen hangsúlyoz is. Ilyesmit hallani mikor telefonálást imitál vagy egy mobillal, vagy bármi más telefonnak látszó tárggyal. (Ez akár egy fa építőkocka is lehet) :) Persze, ha valaki van a vonal másik végén, akkor nem ennyire bőbeszédű, rendszerint csak mosolyog, vagy tágra nyílt szemekkel figyel.

A másik ok, ami miatt nehéz szótárt készíteni az az, hogy időnként teljesen spontán mond ki 'szavakat', amiket aztán harapófogóval sem lehet újra kihúzni belőle. Azért amit lehet összegyűjtöttünk:

Ata, Apa - Apa (Nóra azt mondja, amikor keres, akkor gyönyörűen mondja, hogy apa.)

Ada - István (korábban ez még apa volt)

Boko - brokkoli

E,ke - Egy, kettő (Édesen számol, a kis mutatóujja segítségével)

Ete - Peti

Ga - Gabi

Go - gomba

Gogo - golyó (leginkább a kölesgolyó, amit imád)

Háát - ? (nem tudom, hogy tudatos e, de a legtöbb kérdésre ez az első reakció)

Koko - kukorica, de ezt mostanában elég gyakran használja

Kuk - kukucs

Kuku - Csucsu

vau-vau - kutya

Mmmm - olyat kérek enni, most! (Ezen kívül még nagyon sok tárgy, állat, stb. egyértelműen beazonosítható, de ezek inkább hangok, mint szavak, így ezek leírására nem vállalkoznék.)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krischiboti.blog.hu/api/trackback/id/tr383121363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása