HTML

A blogról

A blog elsősorban a gyerekeknek készül, hogy nagy korukban olvashassák mennyi örömet szereztek nekünk, másodsorban a rokonságnak, hogy ők se maradjanak le a legfontosabb pillanatokról.

Képajánló

Legfrissebb videók

Vélemények, észrevételek

  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Nórikának a bölcsiben üzenjük, hogy mi is figyelünk ám!:-)) Em... (2012.03.30. 12:51) Botond két éves lett
  • fodoreszter: Boldog szülinapot kívánunk Botinak! Sok puszit küldünk: Emma, Eszter, Dávid (2011.04.03. 20:29) Az első születésnap!!!
  • rbea: Gyerekek,tudom,h ez nagy dolog,de mégsem egy cirkuszi mutatványos szegény Bobek,h agyon tapsikoljá... (2010.10.22. 12:52) Újabb meglepetések
  • FNora: @NapcsiAndi: Ha én ezt tudom! :o) Sebaj, jövőre is megyünk, majd akkor élünk a lehetőséggel. Köszi... (2010.05.30. 13:01) Botond két hónapos lett
  • vidrapeter: Sziasztok! A bukás nálunk is ugyanígy meg volt Panni esetében. A szilárd ételek megkezdésével pedi... (2010.05.25. 20:46) Újabb vizsgálatok...

Léla négy hónapos

2017.02.05. 12:11 :: krischilaco

Hetek óta tervezzük, hogy írunk, de be kell látnunk, hogy nem fogjuk tudni olyan gyakorisággal tölteni a blogot, mint Boti esetében. Egyrészt két gyerek mellett ez már sokkal nehezebb, másrészt egy csomó dolog teljesen természetes, ami az elsőszülöttnél csodaszámba megy, vagy ami miatt napokig aggódtunk: forgatja a fejét, mosolyog, zöldet kakil, sárgát kakil, alszik, nem alszik, stb.

Így fordulhat elő, hogy bár csak néhányszor jelentkeztünk, de Léla máris elmúlt négy hónapos!

Kb. 7800 gramm, és 67 cm.

lela_4ho.jpg

Az alvás továbbra sem az erőssége: előfordul, hogy napközben maximum fél órát alszik egyhuzamban, és az éjszakák is ritkán simák. Általában kétszer kel, de változó, hogy mikor, és mennyi ideig szórakoztatja Nórát. Viszont nagyon vidám baba, állandóan mosolyog és jóízűeket szokott kacagni, amikor viccelődünk neki. :) Ritkán van csak nehezebb napja.

Ma megpróbálkoztunk az almalével. Látszólag nem okozott neki túl nagy élményt, de azért ette. Igaz utána a nagyrésze vissza is jött.

A tartása most sokat javult. Legutóbbi infó ugyebár az volt, hogy egy-két Dévény-torna kezelés elég lesz, aztán úgy látszott, hogy mégse, járjunk inkább hetente. Mivel azonban a következő kezelésen már szemmel látható volt a javulás, megint csak egy hónap múlva kell mennünk. Addig pedig itthon tornáztatjuk. Szerencsére Léla is szereti a gyakorlatok többségét, viszont hason egyelőre csak néhány percig bírja.

lela_4_ho_ff.jpg

A fürdés továbbra is nagy kedvenc, Nem lehet annyira fáradt vagy éhes, hogy a pancsi ne vidáman teljen! Maximum az öltözésre fogy el a türelme nagy ritkán. Ezért is gondoltuk, hogy imádni fogja a babaúszást is, amire a héten sor is került. Legnagyobb meglepetésünkre kb. tíz percig bírta. Illetve Nóra bírta addig, hogy Léla gyakorlatilag az első pillanattól kezdve üvöltött. Ennek több oka is lehetett: egyrészt elég fáradtan érkeztünk, mert nem aludt előtte; másrészt az is zavarhatta, hogy pont ott tartották a foglalkozást, ahol bugyborékolt a pezsgőfürdő. Legközelebb kiderül, mert természetesen nem adjuk fel!

Boti nagyon aranyos Lélával, pedig a minap kifakadt, hogy kevesebbett foglalkozunk vele amióta megszületett. Próbáltuk vele tisztázni, hogy egyrészt biztos így is van, hisz egy ilyen csöppség elég sok kötöttséggel jár, másrészt az is lehet ennek az oka, hogy iskolás nagyfiú lett (szinte Léla születésével egy időben), ami viszont neki jár egy csomó kötöttséggel. Hogy megértse, idővonalat rajzoltunk egy napjáról. Szomorú, de 0,5-1,5 órányi közös játékra van lehetőség naponta, attól függően, hogy van-e birkó edzés, vagy sem. Belátta, hogy azért naponta egy órát biztos, hogy szoktunk vele játszani. Azt javasoltuk neki, ha elhagyja a délutáni telefonozást, akkor 15 perccel több időnk lehet egymásra. Vajon hogy döntött? :) 

 lela_4ho_boti.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krischiboti.blog.hu/api/trackback/id/tr7412184028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása